ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KESTANELİ BALKABAĞI LOKUMU

Kestaneli Balkabağı Lokumu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Balkabağı Lokumu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg doğranmış balkabağı1 su bardağı tozşeker1 paket vanilya1 çay kaşığı tarçın2.5 paket pötibör bisküvi20

25 haşlanmış ve soyulmuşkestaneSüslemek için100 gr eritilmiş bitter çikolata2 çorba kaşığı karışıkinci şekerlemeleri1 çorba kaşığıince çekilmiş antepfıstığı

Kestaneli Balkabağı Lokumu Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi lokum tarifleri de çok ilgi görüyor...

Balkabağı, vanilya, tarçın ve tozşekeri tencereye alıp kabak iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın.
Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.

Bisküvileri ufalayıp un haline getirin. Kabak püresini ekleyip karıştırın. Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Parçaları
elinizde önce yuvarlayıp sonra hafifçe düzleştirin. Ortalarına 1’er kestane yerleştirip kapatın ve tekrar yuvarlayın.

Hazırladığınız topların üçte birinin üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp antepfıstığına bulayın. Kalanların üzerlerine çikolata
gezdirip inci şekerlemeleriyle süsleyin. Balkabağı lokumlarını renkli pasta kağıtlarının içine yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:12

hepsi harika siz süpersiniz


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!