Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...
İki su bardağı unu hamur yoğurma kabına eleyin. 125 gr soğuk tereyağını küp şeklinde kesip una ilave edin. Parmaklarınızın ucuyla tereyağını una yedirin. Azar azar buzlu su ilave ederek hamur kıvamına getirin.
Hamuru ikiye bölün. Yarısını oklavayla 22 santim çapında açın ve yağlanmış tart kalıbına yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Kalan hamuru tart kalıbının üzerini süslemek için şeritler şeklinde hazırlayın.
Tart kalıbını buzdolabından çıkarıp hamurun üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine nohut ya da kuru fasulye (hamurun fazla kabarmaması için) serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Nohutları ve kağıdı çıkarıp tekrar sıcak fırına verin. 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Havucu soyup rendeleyin. Brokoliyi haşlayın. Havucu yanmaz tavaya alıp soteleyin. Soğanı temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Biberleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Brokoli ve havucu ekleyip karıştırın.
Sos tenceresinde kalan (25 gr) tereyağını eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ekleyip beşamel sos kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Sürekli karıştırarak iki yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir sos elde edin. En son rendelenmiş kolot peynirini ilave edin. Beşamel sosunu sebzelere ilave ederek iyice yedirin.
Sebzeli karışımı tartın üzerine dökün. Üzerini hamur şeritleriyle kafes şeklinde kapatın. Üzerine kalan yumurta sarısını sürün. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat daha pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.