Zürih Rulosu

Zürih Rulosu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zürih Rulosu için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 120 gr toz şeker
  • 90 gr un
  • Tereyağı
  • 8 yemek kaşığı portakal marmeladı
  • Pudra şekeri
Zürih Rulosu

Nasıl Yapılır

Fırını 220 derecede ısıtın. 22.5 x 32.5 cm’lik tepsiyi yağlayın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirin. Kağıdın üzerine tereyağı sürüp şeker ve un serpin. Tepsiyi ters çevirip fazla şeker ve unu dökün. Yumurtaları bir cam kaseye kırın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Mikserle çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Kaseyi sıcak suyun üzerinden alıp içindeki malzeme ılınana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Unu ekleyip kaşıkla karıştırın. Hamuru tepsiye döküp 10-12 dakika pişirin. Keki fırından alıp 2 dakika bekletin. Üzerine yağlı kağıt serip keki ters çevirin. Pişirmede kullandığınız yağlı kağıdı dikkatlice çıkarıp atın. Kekin üzerine bolca marmelat sürüp rulo şeklinde sarın. Pudra şekeri serpin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo