ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ZEYTİN EZMELİ TUZLU

Zeytin Ezmeli Tuzlu

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytin Ezmeli Tuzlu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı yeşil zeytin ezmesi

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Zeytin Ezmeli Tuzlu Nasıl Yapılır?

Tereyağı, yumurta ve sirkeyi geniş bir karıştırma kabına alın ve hafif yoğurun. Mahlep, kabartma tozu, un, tuz ve baharatları ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde tekrar yoğurun. Son olarak zeytin ezmesini ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar tekrar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!