ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ YAĞLI SİMİT

Yağlı simit

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yağlı simit tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 200 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • Ilık su veya süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Yağlı simit Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Mayayı ekleyip ılık süt veya su ile ezin. Yumurta, tuz ve margarini ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp dinlenmeye bırakın. 30 dakika mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kalem inceliğinde olacak şekilde silindir yapıp iki ucunu birleştirin. Fırın tepsisine dizip üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.