Yağlı simit

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Yağlı simit tarifi için malzemeler
- 3 su bardağı un
- 200 gr margarin
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- Ilık su veya süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Yağlı simit Nasıl Yapılır
Unu derin bir kaba eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Mayayı ekleyip ılık süt veya su
ile ezin. Yumurta, tuz ve margarini ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle
kapatıp dinlenmeye bırakın. 30 dakika mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparın. Kalem inceliğinde olacak şekilde silindir yapıp iki ucunu birleştirin.
Fırın tepsisine dizip üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!