Yaban Mersinli Bisküvi

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Yaban Mersinli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 200 gr tereyağı (oda ısısında)
- 160 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 240 gr un
- 50 gr pirinç unu
- 40 gr mısır nişastası
- 90 gr kurutulmuş yaban mersini
- 1~1.5 yemek kaşığı süt
Kenarları için
- 60 gr beyaz çikolata
- Rendelenmiş Hindistan cevizi
Yaban Mersinli Bisküvi Nasıl Yapılır?
Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı mutfak robotunda karıştırın. Elenmiş un, pirinç unu ve nişastayı ekleyerek ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru bir kaba aktarıp toparlanıncaya kadar sütü ekleyin. Kuru yaban mersinini ilave edin. Hamuru 2 parçaya ayırın. Unlanmış zeminde pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurup 6-7 cm çapında yuvarlayarak şekil verin. Her bir ruloyu yağlı kağıda sarıp 1 saat derin dondurucuda soğutun. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamurları 1‘er cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. 18-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip soğuyan bisküvilerin kenarlarına sürün. Kenarlarını Hindistan cevizine bulayarak yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolata donuncaya kadar beklettikten sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?