ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ VİŞNELİ PRATİK TURTA

Vişneli Pratik Turta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Pratik Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı gazoz
  • 1 kâse taze vişne

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı vanilya

Vişneli Pratik Turta Nasıl Yapılır?

  • Yuvarlak 18 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın. Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve süzgece alın.
  • Yumurtaları çukur kaba kırıp pudraşekerle iyice çırpın. Margarini eritip ılıtın.
  • Şekerli yumurtaya her iki unu, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve eritilmiş margarini ilave edip iyice çırpın. 
  • Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kapağını açmadan 15 dakika pişirin.
  • Fırın ısısını 175 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. 
  • Kalıbı fırından alıp ters çevirerek keki ızgara üzerine çıkarın. Soğuduktan sonra enine ikiye kesin.
  • Her iki dilimi de düz tabaklara açıp gazozla ıslatın. Vişneleri alt dilimin üzerine yayın. Diğer dilimi üzerine kapatın.
  • Birer kaşık vanilya ve pudra şekerini harmanlayıp süzgeçle turtanın üzerine serpin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!