ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ VİŞNELİ PRATİK TURTA

Vişneli Pratik Turta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Pratik Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr margarin2 yumurta1 su bardağı pudraşeker1 su bardağı mısırunu1 su bardağı beyaz un3 çorba kaşığı yoğurt1 paket hamur kabartma tozu1 paket vanilya1 su bardağı gazoz1 kâse taze vişneÜzeri için:1 çorba kaşığı pudraşeker1 çorba kaşığı vanilya

Vişneli Pratik Turta Nasıl Yapılır?

Yuvarlak 18 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın. Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve suzgece alın.

Yumurtaları çukur kaba kırıp pudraşekerle iyice çırpın. Margarini eritip ılıtın.

Şekerli yumurtaya her iki unu, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve eritilmiş margarini ilave edip iyice çırpın. 

Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kapağını açmadan 15 dakika pişirin. Fırın ısısını 175 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. 

Kalıbı fırından alıp ters çevirerek keki ızgara üzerine çıkarın. Soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Her iki dilimi de düz tabaklara açıp gazozla ıslatın. Vişneleri alt dilimin üzerine yayın. Diğer dilimi üzerine kapatın. Birer kaşık vaniyla ve pudra şekerini harmanlayıp süzgeçle turtanın üzerine serpin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!