Vişneli Milföy Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Vişneli Milföy Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 8 milföy hamuru
- 1 yumurta + 1 yemek kaşığı su karışımı
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı su
Vişneli Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Vişne, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin.
- Mısır nişastasını suyun içinde çözdürerek vişneye ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
- Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Milföy hamurunu unlanmış zeminde merdane ile hafif inceltin ve her birini ortadan ikiye kesin.
- Vişne karışımını hamurların yarısının üzerine paylaştırın. Kalan hamurları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta su karışımını fırça ile sürün.
- Çatal ile üzerine delikler açın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR