ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ VİŞNELİ MİLFÖY TATLISI

Vişneli Milföy Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Milföy Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 1 yumurta + 1 yemek kaşığı su karışımı
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı su

Vişneli Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Vişne, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin.
  • Mısır nişastasını suyun içinde çözdürerek vişneye ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Milföy hamurunu unlanmış zeminde merdane ile hafif inceltin ve her birini ortadan ikiye kesin.
  • Vişne karışımını hamurların yarısının üzerine paylaştırın. Kalan hamurları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta su karışımını fırça ile sürün.
  • Çatal ile üzerine delikler açın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!