ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TATLI TOPLAR

Tatlı toplar

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tatlı toplar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tutam tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 100 g tereyağı

Baharatlı karışımı için

  • 200 g tereyağı
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 3 kakule tohumu
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 çubuk vanilya

Tatlı toplar Nasıl Yapılır

Hamur için un, maya, şeker ve tuzu harmanlayın, ortasını havuz şeklinde açıp süt, yumurta ve eriyip oda sıcaklığına gelen tereyağı ile karıştırın. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar yoğurun. Baharat karışımı için bir tavada tereyağını esmerleşene kadar pişirin, kenara alıp soğutun. Ayrı bir kasede esmer şekeri tüm baharatlarla karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce tereyağına sonra baharat karışımına bulayın. Tüm hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp kalıbınızın içine yerleştirin. Kek kalıbınızın üzerini hava almayacak şekilde iyice kapatıp 1.5-2 saat oda sıcaklığında mayalandırın. Hamurunuz hazır olduğunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirin ters çevirip 5 dakika daha dinlendirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.