Tarçınlı Halkalar

Tarçınlı Halkalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Halkalar için

Malzemeler

  • 225 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 yumurta
  • 120 ml süt
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı tarçın
Tarçınlı Halkalar

Nasıl Yapılır

Un, tuz, tarçın ve kabartma tozunu geniş bir cam kaba alın. 2 yemek kaşığı pudra şeker ekleyip karıştırın. Süt ve yumurtayı başka bir kapta çırpın. Tereyağını tavada eritip ılındırın. Sütlü karışımı unlu karışıma azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Ilık tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur kıvamına gelince yoğurun. 10 dakika süreyle yoğurduğunuz hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri elinizde yuvarlayıp ortası delik halka şekli verin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Halka şeklindeki hamurları yağda kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusu üzerine alın. Kalan şekeri tarçınla karıştırıp halkaların üzerine serpin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo