ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAHİNLİ VE CEVİZLİ ÇELENK ÇÖREK

Tahinli Ve Cevizli Çelenk Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli Ve Cevizli Çelenk Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • ¼ su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket instantmaya
  • ¼su bardağı ılık su
  • 1/3 su bardağı ılık süt
  • Yarımçay kaşığı tuz

Ara dolgusu için

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2/3 su bardağı toz şeker

Tahinli Ve Cevizli Çelenk Çörek Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Elinize biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar yoğurmaya devam edin. Derin bir kabı ayçiçeği yağı ile yağlayıp hamuru aktarın. Üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda 45-60 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Üzerine biraz un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. 2 yemek kaşığı tahin sürüp yayın. Toz şeker ve ceviz serpin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölüp örgü yaparak simit şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Mayalanması için 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!