ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SUSAMLI VE ÇÖREK OTLU BİSKÜVİ

Susamlı Ve Çörek Otlu Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Susamlı Ve Çörek Otlu Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 320 gr un
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 225 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 200 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 120 ml süt
  • 1 yemek kaşığı su

Susamlı Ve Çörek Otlu Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Peyniri ekleyip 10 saniye daha karıştırdıktan sonra geniş bir kaba aktarın. Susam ve çörek otunu ekleyip karıştırın. Su ve sütü ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve üzerine hafifçe bastırarak hafifçe yassılaştırın. Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra yağlı kağıt arasında merdane ile inceltin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurdan yuvarlak kalıp ile parçalar keserek 2.5 cm aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 12 dakika pişirip soğuduktan sonra servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!