Soğuk Turta

Soğuk Turta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soğuk Turta için

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı frenküzümü
  • 1/2 su bardağı kurutulmuş kırmızı erik
  • 1 çay bardağı kurutulmuş çekirdeksiz üzüm
  • 1/3 bardak misket üzümü
  • 2 parça kıyılmış zencefil
  • 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 3 çorba kaşığı kahverengi toz şeker
  • 2 su bardağı taze ekmek kırıntısı
  • 2.1/2 su bardağı krema
  • 5 kiraz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  •   1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kestane püresi

Süslemek için

  • Beyaz çikolata
  • fındık içi
  • taze nane
Soğuk Turta

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi turta tarifleri de çok ilgi görüyor...

Frenküzümü, çekirdekleri çıkartılmış kiraz, misket üzümü, zencefil, kurutulmuş erik ve çekirdeksiz üzümü blender’le ezip iki saat bekletin.Tereyağını tavada eritip kahverengi şekeri ilave edin ve kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar pişirin. Ardından ekmek kırıntılarını ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak ısıtın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ekmekli karışım soğuyunca blender’den geçirin. Metal kabı streç folyoyla kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın. Ekmekli karışımı üzerine yayın.

Krema, şeker, tarçın, kestane püresi ve meyve karışımını bir birine karıştırıp kıvamlı hale getirin. Ekmekli karışımın üzerine yayın. En az 1 gece buzlukta bekletin.Kiraz, fındık içi ve isteğe göre rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo