ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SEBZELİ HALKA LOKMA

Sebzeli Halka Lokma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Halka Lokma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 havuç
  • 2/3 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Sebzeli Halka Lokma Nasıl Yapılır?

Yumurta, yoğurt, tuz ve suyu bir kapta çırpın. 1 su bardağı un, kabartma tozu ve mayayı ekleyip karıştırın. Kıvam alana kadar azar azar un eklemeye devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Havuç ve kırmızıbiberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Bezelye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sotelenmiş sebzeleri hamura ekleyip yoğurun. Elinizi biraz yağlayın ve hamurdan parçalar kopararak yuvarlayın. Ortasını parmağınızla delerek halka şekli verin ve ayçiçeği yağında kızartın. Sıcak servis yapın.  
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!