ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SANDVİÇ BİSKÜVİ

Sandviç Bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sandviç Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr un
  • 55 gr toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 55 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 50 ml krema

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı krema

Ara dolgusu için

  • 60 gr çikolatalı fındık kreması

Sandviç Bisküvi Nasıl Yapılır?

Fırını 165 dereceye ayarlayın. Un, şeker ve tuzu mutfak robotuna alın. Tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken krema ve vanilyayı ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru hafif unlanmış yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 4 mm kalınlığında açın. 6 cm’lik yuvarlak bisküvi kalıbı ile parçalar kesin ve 2.5 cm aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15 dakika derin dondurucuda soğutun. Yumurta sarısı ile kremayı karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Bisküvilerin arasına çikolatalı fındık kreması sürüp sandviç şeklinde kapatın. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!