ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKAL KREMALI KEK

Portakal Kremalı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Portakal Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 40 gr vanilyalı puding tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 80 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 250 ml portakal suyu

Portakallı krema için

  • 90 gr elenmiş pudra şeker
  • 60 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 120 gr labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Portakal Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında portakal severlere harika bir tarif. Kelepçeli kek kalıbını (23 cm’lik) yağlayın. Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Karışımı kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Tel ızgara üzerine alın. Üzerine pişirme kağıdı ile örtün. Küçük bir kasede pudra şeker, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırın. İyice soğumuş olan kekin üzerini krema ile sıvayın ve 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!