Portakal Kremalı Kek

01 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Portakal Kremalı Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Kremalı Kek için

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 40 gr vanilyalı puding tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 80 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 250 ml portakal suyu

Portakallı krema için

  • 90 gr elenmiş pudra şeker
  • 60 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 120 gr labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Portakal Kremalı Kek

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında portakal severlere harika bir tarif. Kelepçeli kek kalıbını (23 cm’lik) yağlayın. Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Karışımı kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Tel ızgara üzerine alın. Üzerine pişirme kağıdı ile örtün. Küçük bir kasede pudra şeker, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırın. İyice soğumuş olan kekin üzerini krema ile sıvayın ve 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo