ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ NARENCİYELİ DİLİMLER

Narenciyeli Dilimler

Kaç
Kişilik

18 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Narenciyeli Dilimler Tarifi İçin malzemeler

Taban hamuru için

  • 250 gr un
  • 85 gr pudra şekeri
  • 175 gr tereyağı

Narenciyeli kat için

  • 2 limon
  • 1 portakal
  • 4 yumurta
  • 400 gr toz şeker
  • 50 gr un

Narenciyeli Dilimler Nasıl Yapılır?

Un,  şeker ve tereyağını çukur bir kaba alıp parmak uçlarınızla hızlı hareketlerle ekmek kırıntısı kıvamında bir karışım haline gelene kadar karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 23X33 cm ebatlarında bir tepsiye hamuru elinizle hafifçe bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılındırın. Narenciyeli kat için limonların ve portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtaları ekleyip çırpın. Un ve şekeri ekleyip tekrar çırpın. Önceden pişirdiğiniz tabanın üzerine döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlıyı soğutun. Kare şeklinde dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!