ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MÜRDÜM ERİKLİ CEVİZLİ TURTA

Mürdüm Erikli Cevizli Turta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mürdüm Erikli Cevizli Turta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz
  • 1 su  bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı çok soğuk su
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 15 mürdüm eriği
  • 3.5 çorba kaşığı un
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 8 çorba kaşığı pudraşeker
  • 60 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tozşeker 

Mürdüm Erikli Cevizli Turta Nasıl Yapılır?


Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Un, tozşeker, ufak parçalara doğranmış margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp  pütürlü bir karışım elde edene kadar yoğurun. Yumurta, ceviz ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin.

Üzeri için, mürdüm eriklerini 4 dilime kesip çekirdeklerini çıkarın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını mikserle bir kapta çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Un, 7 kaşık pudraşekeri ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.

Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın. 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp  içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine tozşeker serpin. Tereyağlı yumurta karışımını ekleyin. Üzerine erik dilimlerini dik olarak yarısına kadar batırın. Fırına verip 10-15 dakika pişirin. Ilınınca üzerine kalan pudraşekerini serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!