ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MONTE CARLO BİSKÜVİ

Monte Carlo bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Monte Carlo bisküvi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 185 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 110 g esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 185 g hazır kek un
  • 110 g un
  • 40 g Hindistan cevizi
  • 80 g frambuaz reçeli

Kreması için

  • 60 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 120 g pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı süt

Monte Carlo bisküvi Nasıl Yapılır

Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. Unları eleyerek ekleyin. Hindistan cevizini ekleyip yoğurun ve hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye 2,5 cm aralıklarla dizin. Çatalla üzerlerine hafifçe bastırıp şeklinin çıkmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Kreması için; tereyağı, vanilya, pudra şekerini mikserle krema halini alıncaya kadar çırpın. Süt ekleyerek karıştırın. Bisküvilerin yarısının üzerine frambuaz reçeli sürün. Kalan yarısının üzerine kremayı bıçak yardımıyla yayın ve sandviç şeklinde kapatarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.