Marmelatlı Pötifur

Marmelatlı Pötifur
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Marmelatlı Pötifur için

Malzemeler

  • 10 yumurta
  • 250 gr toz şeker
  • 300 gr un
  • Yarım paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı vişne marmeladı
  • 50 gr file Antep fıstığı
Marmelatlı Pötifur

Nasıl Yapılır

Yumurtaları ve şekeri bir cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Yumurtalar ve şekeri mikserle çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine 4 santim çapında yuvarlaklar şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kağıttan ayırın. Pötifurların alt kısımlarına vişne marmeladı sürüp iki parçayı birleştirin. Üzerlerine tekrar marmelat sürüp file Antep fıstığı serpin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo