ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MARMELATLI PÖTİFUR

Marmelatlı Pötifur

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Marmelatlı Pötifur Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yumurta
  • 250 gr toz şeker
  • 300 gr un
  • Yarım paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı vişne marmeladı
  • 50 gr file Antep fıstığı

Marmelatlı Pötifur Nasıl Yapılır?

Yumurtaları ve şekeri bir cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Yumurtalar ve şekeri mikserle çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine 4 santim çapında yuvarlaklar şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kağıttan ayırın. Pötifurların alt kısımlarına vişne marmeladı sürüp iki parçayı birleştirin. Üzerlerine tekrar marmelat sürüp file Antep fıstığı serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!