ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MARMELATLI PONÇİK

Marmelatlı Ponçik

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Marmelatlı Ponçik Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Erik marmeladı
  • Pudra şekeri

Marmelatlı Ponçik Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyip tuzu ekleyin ve harmanlayın. İnstant mayayı ekleyip tekrar harmanlayın. Şeker, ılık süt, oda ısısında bekletilmiş yumurta sarıları ve yumurtaları ekleyip yoğurun. 5 dakika yoğurduktan sonra oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru oda ısısında üzeri nemli bezle örtülmüş bir şekilde 50 dakika bekletin. Kabaran hamuru iki eşit parçaya bölün. Tezgahı hafifçe unlayın ve hamur parçalarından birini merdane yardımıyla 25 cm çapında açıp 8 eşit parçaya bölün. Üçgen parçaların ortalarına erik marmeladı ekleyip uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Kalan tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Ponçikleri yağlanmış fırın tepsisine dizip tepside 20 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp 10 dakika ısıtın. Ponçikleri fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!