ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU SUFLE

Limonlu Sufle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Sufle Tarifi İçin malzemeler

Limon kreması için

  • 2 yumurta
  • 35 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml limon suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 10 gr yumuşatılmış tereyağı

Sufle hamuru için

  • 90 gr tereyağı
  • 110 gr un
  • 400 ml sıcak süt
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 4 yumurtanın akı
  • 90 gr toz şeker

Limonlu Sufle Nasıl Yapılır?

Limon kreması için yumurta, şeker, vanilya, limon suyu ve kabuğunu pişirin. Kremanın kabını içi soğuk su dolu bir kabın içine yerleştirin. Ilınınca tereyağı ekleyin. Sufle hamuru için tereyağını eritip unu ekleyin ve kavurun. Sıcak sütü ekleyip pişirin. Hamuru ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın. Limon kremasını ekleyin. Kuru bir kapta yumurta aklarını çırpın. Şeker ekleyip çırpın. Şekerli yumurtaları ekleyip çırpmadan karıştırın. Sufle kaplarını yağlayıp şeker serpin. Hamuru paylaştırın. 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!