Limonlu Mereng

Limonlu Mereng
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Mereng için

Malzemeler

  • 6 yumurta akı
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 3~4 damla limon suyu

Krema için

  • 100 ml krema
  • 1 tutam toz şeker

Süslemek için

  • Limon dilimleri
  • İri kırılmış badem
Limonlu Mereng

Nasıl Yapılır

Pudra şekeri ve tuzu bir kaseye alıp harmanlayın. Yumurta aklarını ve limon suyunu ekleyip mikserin en hızlı devrinde 10-12 dakika çırpın. Karışım köpük gibi olduğunda krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Merengi yağlı kağıdın ortasından başlayarak ve bir yuvarlak oluşturacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 1.5 saat pişirin. Fırından alıp soğutun. Krema ve bir tutam şekeri bir cam kaseye alıp mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Soğutulmuş merengin üzerine yayın. Kremanın üzerini ince kesilmiş limon dilimleri ve iri kırılmış bademlerle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo