ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU MERENG

Limonlu Mereng

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Mereng Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta akı
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 3~4 damla limon suyu

Krema için

  • 100 ml krema
  • 1 tutam toz şeker

Süslemek için

  • Limon dilimleri
  • İri kırılmış badem

Limonlu Mereng Nasıl Yapılır?

Pudra şekeri ve tuzu bir kaseye alıp harmanlayın. Yumurta aklarını ve limon suyunu ekleyip mikserin en hızlı devrinde 10-12 dakika çırpın. Karışım köpük gibi olduğunda krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Merengi yağlı kağıdın ortasından başlayarak ve bir yuvarlak oluşturacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 1.5 saat pişirin. Fırından alıp soğutun. Krema ve bir tutam şekeri bir cam kaseye alıp mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Soğutulmuş merengin üzerine yayın. Kremanın üzerini ince kesilmiş limon dilimleri ve iri kırılmış bademlerle süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!