ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU CRÈME BRÛLÉE

Limonlu Crème Brûlée

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Limonlu Crème Brûlée Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr tuzsuz krem peynir
  • 100 gr toz şeker
  • 300 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 küçük acıbadem kurabiyesi
  • 6 yemek kaşığı esmer şeker

Limonlu Crème Brûlée Nasıl Yapılır?

Krem peynir, şeker ve limon kabuğunu bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Yumurta sarıları, vanilya ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Isıya dayanıklı küçük kapların tabanına acıbadem kurabiyelerini yerleştirin. Krema karışımını üzerine ekleyin ve kapları bir tepsi içine yerleştirin. Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun ve 160 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Kaseleri sudan çıkarıp 6-8 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Tatlıların üzerine esmer şeker serpiştirin. Fırın ızgarasında ya da pürmüz ile üzerini yakın. Limon kabuğu serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!