Limonlu Crème Brûlée

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Limonlu Crème Brûlée
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Crème Brûlée için

Malzemeler

  • 200 gr tuzsuz krem peynir
  • 100 gr toz şeker
  • 300 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 küçük acıbadem kurabiyesi
  • 6 yemek kaşığı esmer şeker
Limonlu Crème Brûlée

Nasıl Yapılır

Krem peynir, şeker ve limon kabuğunu bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Yumurta sarıları, vanilya ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Isıya dayanıklı küçük kapların tabanına acıbadem kurabiyelerini yerleştirin. Krema karışımını üzerine ekleyin ve kapları bir tepsi içine yerleştirin. Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun ve 160 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Kaseleri sudan çıkarıp 6-8 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Tatlıların üzerine esmer şeker serpiştirin. Fırın ızgarasında ya da pürmüz ile üzerini yakın. Limon kabuğu serpiştirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo