Limonlu Crème Brûlée

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Limonlu Crème Brûlée Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr tuzsuz krem peynir
- 100 gr toz şeker
- 300 ml krema
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 4 küçük acıbadem kurabiyesi
- 6 yemek kaşığı esmer şeker
Limonlu Crème Brûlée Nasıl Yapılır?
Krem peynir, şeker ve limon kabuğunu bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Yumurta sarıları, vanilya ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Isıya dayanıklı küçük kapların tabanına acıbadem kurabiyelerini yerleştirin. Krema karışımını üzerine ekleyin ve kapları bir tepsi içine yerleştirin. Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun ve 160 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Kaseleri sudan çıkarıp 6-8 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Tatlıların üzerine esmer şeker serpiştirin. Fırın ızgarasında ya da pürmüz ile üzerini yakın. Limon kabuğu serpiştirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR