ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KREMALI PUFLAR

Kremalı Puflar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kremalı Puflar Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 5 büyük yumurta
  • 115 gr tereyağı
  • Yarımşar su bardağı süt ve su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 su bardağı un
  • 200 ml krema

Vanilyalı krema için

  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • Pudra şeker

Kremalı Puflar Nasıl Yapılır?

Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri orta ateşte kaynatın. Unu ekleyin. Hamur kenarlarda kabuk tutmaya başlayınca ocaktan alın ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yuvarlak şekilde sıkın. 190 dereceye ayarlı fırında kabarıncaya kadar pişirin. Fırının kapağını aralayıp dış kabuğu sertleşinceye kadar bir süre daha pişirin. Vanilyalı krema için, tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirin. Ilındıktan sonra krema sıkma torbasına doldurun. 200 ml kremaya 1 yemek kaşığı pudra şeker ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Ayrı bir krema sıkma torbasına doldurarak 10 dakika derin dondurucuda bekletin. Pufların üstlerinden kapak kesin. Önce yumurtalı kremadan sıkın. Üzerlerine çırptığınız kremadan sıkıp kapakları kapatın. Pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!