Klasik Cheesecake

Klasik Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Klasik Cheesecake için

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 250 gr tuzsuz krem peynir
  • 150 gr pudra şekeri
  • 5 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 30 gr mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
Klasik Cheesecake

Nasıl Yapılır

Mutfak robotunun haznesine 200 gr un, 20 gr pudra şekeri, tuz ve küp şeklinde doğranmış tereyağını yerleştirip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Streç filme sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. Üç yumurtanın sarısı ile aklarını ayırın. Şeker ve krem peyniri mikserle çırpın. Vanilya, 2 yumurta, ayırdığınız 3 yumurta sarısı, kalan un ile nişastayı ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın ve azar azar diğer karışıma ekleyip spatula ile çırpmadan karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soğuyan hamuru yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığında açın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt sıkıştırın. Hamuru kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin ve üzerini birkaç yerden çatalla delin. Peynirli karışımı doldurup fırına yerleştirin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo