ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ JALEPANO BİBERLİ VE ÇEDAR PEYNİRLİ BİSKÜVİ

Jalepano Biberli Ve Çedar Peynirli Bisküvi

Kaç
Kişilik

30 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jalepano Biberli Ve Çedar Peynirli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 60 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış jalepano biberi
  • Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Deniz tuzu

Jalepano Biberli Ve Çedar Peynirli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve kırmızı toz biberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Jalepano biberi, rendelenmiş çedar peyniri, süt ve zeytinyağını ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Kare bir kalıp yardımıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!