ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ISPANAKLI LEZZET DİLİMLERİ

Ispanaklı Lezzet Dilimleri

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Lezzet Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 5 yumurta sarısı
  • 5 yumurta akı
  • 5 kahve fincanı un
  • 5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 300 gr krem peynir
  • 3 közlenmiş kırmızıbiber
  • 100 gr jambon
  • 100 gr konserve mantar
  • 4~5 kornişon turşu
  • 1 çay bardağı mısır
  • 3~4 dal ince kıyılmış dereotu
  • 3~4 dal ince kıyılmış maydanoz

Ispanaklı Lezzet Dilimleri Nasıl Yapılır?

Ispanağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine su ilave etmeden orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp el blenderi ile pürüzsüz bir hale getirip soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını çırpın. Ispanak püresini ve ayçiçeği yağını ilave edip tekrar çırpın. Elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Tuz ile çırptığınız kar beyazı haline gelen yumurta akını ilave edip beyazı söndürmeden karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru aktarıp spatula ile yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Krem peyniri derin bir kaba alıp üzerine küp şeklinde doğradığınız biberi, jambonu, dilimlediğiniz mantarı, turşuyu, maydanozu, dereotu ve mısırı ekleyip karıştırın. Ispanaklı keki eşit büyüklükte üçe kesin. İlk kekin üzerine hazırladığınız harcın yarısını sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan harcı üzerine sürüp yayın. Kalan keki de üzerine kapatın. Streç film ile kaplayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz keki buzdolabından çıkarıp mini dikdörtgen olarak kesin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!