ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ İRMİKLİ VE CEVİZLİ BİSKÜVİ

İrmikli Ve Cevizli Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

İrmikli Ve Cevizli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Kakao
  • Pudra şeker

İrmikli Ve Cevizli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Cevizleri yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak hafif kavurun. Soğuduktan sonra mutfak robotunda un haline getirin. Derin bir kapta tüm malzemeleri iyice yoğurun. Bir saat dinlendirin. Elinizle yuvarlayıp yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Üzerine kakao ve pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!