ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ HURMALI VE FINDIKLI MUFFİN

Hurmalı Ve Fındıklı Muffin

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurmalı Ve Fındıklı Muffin Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 220 gr hurma
  • 150 ml su
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr pudra şekeri
  • 170 gr tereyağı
  • 200 gr toz fındık
  • 100 gr fındık içi
  • Krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için

  • Çilek dilimleri

Hurmalı Ve Fındıklı Muffin Nasıl Yapılır?

Fındık içlerini bir tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun ve soğumaya bırakın. Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp bir sos tenceresinde şekerli vanilin ve suyla beraber karıştırıp kaynatın. Hurmalar yumuşayıp püre haline gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları, yumurta sarılarını, tuz ve esmer şekerle beraber çırpın. Tereyağını orta ateşte eritin. Ufak parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eridiğinde kaseyi ocaktan alın. Çikolatayı yumurtalı karışımla birleştirip karıştırın. Hurmaları ve öğütülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştırın. Kavrulmuş fındıkları ilave edip karıştırın. Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin ve karışımı içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Krem şantiyi soğuk sütle katılaşana kadar çırpın. Muffinleri soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Aralarına ve üzerlerine çırpılmış krem şantiyi ekleyin. Yanında dilimlenmiş çileklerle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!