ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ HUMUSLU YUFKA BÖREK

Humuslu Yufka Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Humuslu Yufka Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 500 gr nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Humuslu Yufka Börek Nasıl Yapılır?

Nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Sarımsakların kabuğunu soyun. Bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile havanda ezin. Nohut püresi, sarımsak, limon suyu, tuz, baharatlar ve tahini bir kaseye alıp karıştırın. Yufkayı 10-12 santim eninde uzun parçalar şeklinde kesin. Şeritlerin uç kısmına humustan 1 yemek kaşığı dolusu ekleyin. Üçgen şeklinde katlayarak muska şeklinde sarın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.