ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ HAŞHAŞLI VE KEPEKLİ ÇUBUK KRAKER

Haşhaşlı Ve Kepekli Çubuk Kraker

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Ve Kepekli Çubuk Kraker Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr un
  • 150 gr kepekli un
  • 180 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • Yarım paket kabartma tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • Sıcak su

Haşhaşlı Ve Kepekli Çubuk Kraker Nasıl Yapılır?

Su hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamurun toparlanabilmesi için sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Şekil alacak kıvama geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Çubuk şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!