Fırında pırasalı kek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Fırında pırasalı kek tarifi için malzemeler
- Yarım kg pırasa5 yumurta2 su bardağı galeta unu1 su bardağı sıvıyağTuz
- kırmızı pulbiber
Fırında pırasalı kek Nasıl Yapılır
Pırasaları temizleyip yıkayın ve ince halkalar halinde doğrayın. Kaynar tuzlu suda hafif haşlayıp süzün.
Derin bir kapta yumurta, sıvıyağ ve galeta ununu karıştırın. Pırasaları ekleyip tuz ve biberle tatlandırın. Kek kalıbını yağlayıp bir miktar galeta unu serpin. Karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Derin bir kapta yumurta, sıvıyağ ve galeta ununu karıştırın. Pırasaları ekleyip tuz ve biberle tatlandırın. Kek kalıbını yağlayıp bir miktar galeta unu serpin. Karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!