ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FINDIKLI VE KARNABAHARLI MİNİ PAY

Fındıklı ve karnabaharlı mini pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı ve karnabaharlı mini pay tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 335 g un
  • 35 g rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 170 g tereyağı (küp doğranmış ve soğutulmuş)
  • 1 yumurta sarısı
  • 120 ml çok soğuk su

Dolgusu için

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 g eski kaşar peyniri (ince dilimlenmiş)

Fındık harcı için

  • 70 g toz fındık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı
  • 50 ml zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Fındıklı ve karnabaharlı mini pay Nasıl Yapılır

Hamur için; unu mutfak robotunun haznesine eleyin. Şeker, tuz, peynir ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ekmek kırıntısı kıvamına gelince yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın. Üzerlerine hafifçe bastırarak hamurları yassılaştırın. 1 saat buzdolabında soğutun. Karnabaharı küçük parçalara bölüp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın. Fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada karıştırarak 13 dakika pişirin. Toz fındığı mutfak robotunda 2 dakika çekin. Rendelenmiş limon kabuğu, kekik yaprakları, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. Hamurları yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın ve 6 cm’lik yuvarlak kalıp ile parçalar kesin. Parçaların yarısının üzerine 1 çay kaşığı kadar fındıklı harçtan ekleyin. Üzerine birer karnabahar ve peynir dilimi yerleştirin. Diğer yuvarlak parçaları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın. Yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine dizin. Kalan hamurdan kalıpla çiçekler keserek üzerine yapıştırın ve fırçayla yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.