ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FESLEĞENLİ VE FISTIKLI ÇÖREK

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • -İç malzeme
  • 1 çay bardağı soyulmuş yerfıstığı
  • 5~6 dal taze fesleğen
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çörek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu çukur bir kaba eleyin.

Bir kapta margarin, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Mayalanması için 20 dakika bekletin. İç malzeme için, fesleğeni yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları ekleyip robotta kıyın.

Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun. İki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!