ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FESLEĞENLİ BİSKÜVİ

Fesleğenli Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fesleğenli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr elenmiş un
  • 20 gr fesleğen yaprağı
  • 75 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 100 gr tereyağı
  • oda ısısında
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fesleğenli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Parmesan peyniri ile fesleğen yapraklarını mutfak robotunda ezin. Tereyağını mikserle çırpın. Yumurta sarısı ve fesleğen karışımını ekleyip karıştırın. Unu ve tuzu ilave edip yoğurun. Yuvarlayarak streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru 1’er cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 12-15 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!