ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ELMALI BOHÇALAR

Elmalı Bohçalar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Bohçalar Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 200 gr margarin
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzeme için

  • 5 elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 kahve fincanı pudraşeker

Elmalı Bohçalar Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Margarini oda ısısında yumuşatıp bir kaba alın. şeker ve yoğurt ilave edip miksere çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekeyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura top şeki verip üzerini nemi bir beze örtün ve yarım saat dinendirin.
 
İç malzeme için, elmaarın kabukarını soyup küp şekinde doğrayın ve bir tencereye alın. şekeri ilave edip kısık ateşte elmaarı pişirin. Fındık, kuru üzüm, ceviz ve tarçını ekeyip karışımı harmanayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Hamurdan ceviz büyüküğünde parçaar koparın. Ortaarına elmaı harcı payaştırın. Yağanmış fırın tepsisine araıkı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp hemen pudraşeker serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

bayilirim elmali olan her seye hemen deneyecegim


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!