ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ DAMLA SAKIZLI KEK

> DAMLA SAKIZLI KEK
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla sakızlı kek tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta1.5 su bardağı tozşeker1 su bardağı yoğurt250 gr eritilmiş margarin3 su bardağı un1 paket damla sakızı1 çay kaşığı mahlep1 paket kabartma tozuÜzeri için: 1 yumurta sarısı3 çorba kaşığı file badem
Damla sakızlı kek Nasıl Yapılır

Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Yumurtaları bir kâseye kırıp şeker ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpın Yoğurt ve margarini ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp eleyin. Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek karıştırın. Mahlep ve damla sakızını ekleyin.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp ılınınca kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.