ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ DAMLA SAKIZLI KEK

Damla Sakızlı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Damla Sakızlı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 250 gr eritilmiş margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket damla sakızı
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı file badem

Damla Sakızlı Kek Nasıl Yapılır?

  • Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Yumurtaları bir kâseye kırıp şeker ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Yoğurt ve margarini ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp eleyin. Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek karıştırın. Mahlep ve damla sakızını ekleyin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp badem serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp ılınınca kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!