ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI KARAMELLİ CHEESECAKE

Beyaz Çikolatalı Karamelli Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolatalı Karamelli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 50 g beyaz çikolata
  • 500 g labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 tutam tuz

Karamel sosu için

  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • Yarım su bardağı badem

Üzeri için

  • Yarım su bardağı bütün fındık

Beyaz Çikolatalı Karamelli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Tabanı için bisküvi ve tereyağını rondodan geçirip kelepçeli kalıbınızın tabanına ve kenarlarına yayın. Dolgusu için küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta şeker ve labne peynirini bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kalan tüm malzemeyi ve erittiğiniz beyaz çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Çikolatalı karışımı bisküvili tabanın üzerine yayıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında bir saat pişirin. Karamel sosu için esmer şekeri eriterek karamelize edin. Şeker tamamen eriyince kremayı ilave edin ve krema ısınıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Fırından çıkarttığınız cheesecake’inizi buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine karamel sos dökün. Yağsız tavada hafif kavurduğunuz bütün fındıklarla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!