ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BADEMLİ ÇÖREK

Bademli Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 3~4 yumurta
  • 100 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • Krem peynir

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • File badem

Bademli Çörek Nasıl Yapılır?

Su, margarin, şeker ve tuzu tencereye alıp karıştırın. Su kaynamaya başladığında unu ilave edip tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Hamuru ocaktan alıp soğutun. Yumurtaları teker teker ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler şeklinde yağlı kağıt üzerine sıkın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız çörekler ılındıktan sonra enine ortadan ikiye kesin. Krem peyniri çöreklerin içine paylaştırıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!