ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ AŞURE KEK

Aşure Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Aşure Kek Tarifi İçin malzemeler

  • Aşure
  • Aşure kek
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı pudra şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı fındık
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı fasulye
  • 5 kuru kayısı
  • 5 kuru incir
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Aşure Kek Nasıl Yapılır?

Aşure Kek yapmaya başlarken önce, Derin bir kapta yumurtalarla pudra şekeri mikserle çırpın. Yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın. Elediğiniz unu, mısır ununu, vanilyayı, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın. Haşlanmış nohut, fasulye, dolmalık fıstık, küp şeklinde doğranmış kuru kayısı ve kuru incirleri, ince çekilmiş ceviz içi, zencefil, fındık, ıslatılmış kuru üzüm ve kuş üzümünü ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın. İçindeki malzemelerden üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 185 dereceye ayarlı fırında pişirin. Aşure Kekimiz hazır. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!