ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE İRMİKLİ PASTA

Antep Fıstıklı Ve İrmikli Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Fıstıklı Ve İrmikli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 800 ml süt
  • 200 gr toz Antep fıstığı
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 gr margarin
  • 1 paket kedi dili bisküvisi
  • 1.5 su bardağı süt

Üzeri için

  • Portakal
  • Limon
  • Çilek
  • Antep fıstığı

Antep Fıstıklı Ve İrmikli Pasta Nasıl Yapılır?

Süt, irmik, şeker, vanilya ve Antep fıstığını tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaştığında ocaktan alıp margarini ekleyin. Baton kek kalıbının içine streç folyo yayın. İrmikli tatlının üçte birini kalıba yayın. Kedi dili bisküvilerini süte batırıp üçer tane yan yana gelecek şekilde kalıba dizin. Üzerine irmikli tatlının yarısını döküp tekrar sütle ıslatılmış bisküvileri dizin. Kalan sütlü tatlıyı bisküvilerin üzerine yayın. Kalıbın üzerini streç folyoyla kapatın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Kalıbı servis tabağına ters çevirip üzerindeki streç folyoyu kadırın. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş portakal, limon, çilek ve iri kırılmış Antep fıstıklarıyla süsleyin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!