Anasonlu mini mereng

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
2 saat 30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Anasonlu mini mereng tarifi için malzemeler
- 1 yemek kaşığı anason
- 4 yumurta akı
- 130 g toz şeker
- 120 g pudra şekeri
- Yarım su bardağı file badem
Üzeri için
- Anason
- File badem
Anasonlu mini mereng Nasıl Yapılır
- Anasonu yapışmaz yüzeyli bir tavada 2-3 dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yumurta akları ve şekerleri geniş bir karıştırma kabına bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyip kabarıncaya kadar çırpın. Kavurduğunuz anason ve file bademi ilave edip bir spatula yardımıyla harcı söndürmeden karıştırın.
- Harçtan bir yemek kaşığı kadar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine oval şekli vererek aralıklı olarak dökün. Üzerlerine anason serpin ve 120 dereceye ayarlı soğuk fırında kapağı aralık olarak 2-2.5 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra file bademle süsleyerek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!