ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANASONLU MİNİ MERENG

Anasonlu Mini Mereng

Anasonlu mini mereng

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anasonlu Mini Mereng Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı anason
  • 4 yumurta akı
  • 130 g toz şeker
  • 120 g pudra şekeri
  • Yarım su bardağı file badem

Üzeri için

  • Anason
  • File badem

Anasonlu Mini Mereng Nasıl Yapılır?

  • Anasonu yapışmaz yüzeyli bir tavada 2-3 dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yumurta akları ve şekerleri geniş bir karıştırma kabına bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyip kabarıncaya kadar çırpın. Kavurduğunuz anason ve file bademi ilave edip bir spatula yardımıyla harcı söndürmeden karıştırın.
  • Harçtan bir yemek kaşığı kadar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine oval şekli vererek aralıklı olarak dökün. Üzerlerine anason serpin ve 120 dereceye ayarlı soğuk fırında kapağı aralık olarak 2-2.5 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra file bademle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!