ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANASONLU BİSCOTTİ

Anasonlu biscotti

Anasonlu biscotti

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anasonlu biscotti tarifi için malzemeler

  • 225 g hazır kek un
  • 100 g ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı anason
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 g tereyağı
  • 2 yumurta

Anasonlu biscotti Nasıl Yapılır

  • Hazır kek unu geniş bir karıştırma kabına eleyin. Ceviz içi, anason ve tuzu ekleyip harmanlayın. Eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede yumurtalarla birlikte çırpın ve unlu karışıma ilave edin. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve 20 cm uzunluğunda iki rulo yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan biscottileri keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm inceliğinde dilimleyin. Tekrar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.