ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ OTLU EKMEK HAMURU

Otlu ekmek hamuru

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu ekmek hamuru tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 100 gr taze biberiye
  • 50 gr taze kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Otlu ekmek hamuru Nasıl Yapılır

Farklı bir tat denemeye ne dersiniz? Biberiye ve kekiği ince kıyıp kırmızı pul biber serpin ve karıştırın. Hamurun parmaklarınıza bulaşmaması için ayçiçeği yağıyla elinizi yağlayın ve harcı ekmek hamuruna ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlaklar hazırlayıp simit şekli verin. Hamur bitenceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve bir tencerede bol ayçiçeği yağında kızartıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.