ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ OTLU ÇÖREKLER

Otlu çörekler

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu çörekler tarifi için malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 200 g eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 dal taze reyhan
  • 14 yemek kaşığı un
  • 7 dal taze dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 7 dal taze nane
  • 7 dal taze kekik

Otlu çörekler Nasıl Yapılır

3 su bardağı mısır gevreği Kuru mayayı toz şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu da ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Dereotu, maydanoz, nane, kekik ve reyhanı ince kıyıp mısır gevreğiyle karıştırıp hamura ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.