ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ KEKİKLİ DÜĞÜM POĞAÇA

Kekikli Düğüm Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kekikli Düğüm Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 40 gr yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • Tuz
  • 5~6 dal taze kekik
  • Aldığı kadar un

Kekikli Düğüm Poğaça Nasıl Yapılır?

Maya, şeker ve sütü bir kapta maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Üzerini örtüp oda ısısında 1 saat bekletin. Tereyağı, tuz, yumurta akı, taze kekik yaprakları ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp şerit haline getirin ve düğüm atarak şekillendirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!