ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER RENKLİ PRATİK BÖREK

Renkli pratik börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Renkli pratik börek tarifi için malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 havuç
  • 1 kg pazı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 15 dilim çemensiz pastırma
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Renkli pratik börek Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.Şimdi başlayalım.

Havuçları temizleyip rendeleyin. Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın. Pastırmaları ince şerit şeklinde kesip kaşarpeyniri ile harmanlayın.

Havucu teflon tavada 1 tutam tuzla 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın. Pazıyı tavaya ilave edip karabiberle tatlandırın ve karıştırarak kavurun.

Ayrı bir kapta su ve sıvıyağı karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine fırça ile sıvıyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı yayın. Havucu ilave edip üzerini kaplayacak şekilde yaydıktan sora üçüncü yufkayı serin.

Sıvıyağlı karışımdan sürüp pazı ile kaplayın. Son yufkayı serip pastırma ve peynirli karışımı yayın. Yufkaların bir ucundan başlayarak büyük bir rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.