ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ZEYTİNLİ KEKİKLİ BİSKÜVİ

Zeytinli Kekikli Bisküvi

Zeytinli kekikli bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli Kekikli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 450 g un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 205 g siyah ya da yeşil dilim zeytin (Küçük doğranmış)
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 125 ml süt

Zeytinli Kekikli Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Un, kabartma tozu, zeytin, kekik, tuz ve kaşar peyniri rendesini bir karıştırma kabında harmanlayın. Ortasında çukur açarak yumurtaları ve sütü ekleyip yoğurun.
  • 20 cm kare bir kalıba yağlı kağıt serin ve elde ettiğiniz hamuru bastırarak yerleştirin. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında ılınması için 10-15 dakika bekletin. Bir bıçak yardımıyla 5 mm kalınlığında dilimler keserek fırın tepsisine dizin ve tekrar fırına verin. 20 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!