ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ZEYTİNLİ KEKİKLİ BİSKÜVİ

ZEYTİNLİ KEKİKLİ BİSKÜVİ

Zeytinli kekikli bisküvi
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli kekikli bisküvi tarifi için malzemeler
  • 450 g un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 205 g siyah ya da yeşil dilim zeytin (Küçük doğranmış)
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 125 ml süt
Zeytinli kekikli bisküvi Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Un, kabartma tozu, zeytin, kekik, tuz ve kaşar peyniri rendesini bir karıştırma kabında harmanlayın. Ortasında çukur açarak yumurtaları ve sütü ekleyip yoğurun.
  • 20 cm kare bir kalıba yağlı kağıt serin ve elde ettiğiniz hamuru bastırarak yerleştirin. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında ılınması için 10-15 dakika bekletin. Bir bıçak yardımıyla 5 mm kalınlığında dilimler keserek fırın tepsisine dizin ve tekrar fırına verin. 20 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.