ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ TARÇINLI VE SÜT REÇELLİ KURABİYE

Tarçınlı Ve Süt Reçelli Kurabiye

Tarçınlı ve süt reçelli kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Süt Reçelli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 125 g tereyağı
  • 110 g pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 225 g un
  • 35 g tarçın
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

Arası için

  • 1 su bardağı süt reçeli

Tarçınlı Ve Süt Reçelli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve pudra şekeri geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, tarçın ve rendelenmiş muskat cevizini ilave edip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında çok ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp diğer parçalar ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!