ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ TARÇINLI VE SÜT REÇELLİ KURABİYE

Tarçınlı ve süt reçelli kurabiye

Tarçınlı ve süt reçelli kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı ve süt reçelli kurabiye tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 125 g tereyağı
  • 110 g pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 225 g un
  • 35 g tarçın
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

Arası için

  • 1 su bardağı süt reçeli

Tarçınlı ve süt reçelli kurabiye Nasıl Yapılır

  • Tereyağı ve pudra şekeri geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, tarçın ve rendelenmiş muskat cevizini ilave edip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında çok ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp diğer parçalar ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.